Pirelli Diablo Superbike banden

Pirelli Diablo Superbike banden

Pirelli Diablo Superbike-banden zijn de high-performance banden uit het Pirelli motorbandenassortiment. Deze racebanden zijn ontworpen met één doel voor ogen: maximale grip, controle en duurzaamheid voor rijders die streven naar superieure prestaties op het circuit. De kwaliteit van deze slick banden is zo hoog dat ze ook gebruikt worden op het World Superbike kampioenschap en vanaf 2024 ook in de WK Moto2 en Moto3.

Wat maakt Pirelli Diablo Superbike banden zo goed?

Een kenmerkende technologische innovatie van Pirelli is de Bi-Compound Technologie. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van verschillende rubbermengsels in het loopvlak om optimale prestaties te bieden. Het resultaat is een harde compound in het midden voor duurzaamheid en stabiliteit bij hoge snelheden, gecombineerd met zachtere compounds aan de zijkanten voor verbeterde grip in bochten.

Pirelli racebanden speciaal voor het circuit

Voor de meest veeleisende professionele rijders biedt Pirelli de Diablo Superbike Slicks. Deze slicks zijn ontworpen voor gebruik op het circuit, waar elke milliseconde telt. Met een volledig glad oppervlak maximaliseren ze het contact tussen band en weg, wat resulteert in uitzonderlijke grip in bochten en nauwkeurige feedback aan de rijder. De slicks zijn verkrijgbaar in verschillende compounds, zodat coureurs de banden kunnen afstemmen op specifieke circuitomstandigheden en rijstijlen. Het is belangrijk om te weten dat slick banden uitsluitend op het circuit gebruikt mogen worden en niet op de openbare weg.

Welke Diablo Superbike SC uitvoering moet ik kiezen

De Pirelli Diablo Superbike banden komen in vier verschillende uitvoeringen: de SC0, SC1, SC2 en SC3 compound. Hierin geldt: hoe lager het getal is, hoe zachter de band is. Een zachtere band heeft meer grip, maar slijt ook sneller dan een hardere band. Welke band je kiest hangt dus grotendeels af van het soort circuit waarop je rijdt, de weersomstandigheden en je rijstijl.

Twijfel je nog over de bandenmaat of soort compound die jij nodig hebt voor je motor of heb je een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op en wij geven je passend advies voor jouw situatie!

  • Geen producten gevonden
Orders boven €150 Gratis Verzenden!