Systeemhelmen

Geen producten gevonden...
Systeemhelmen

Systeemhelmen

Een helm is verplicht voor elke motorrijder en is tevens de belangrijkste bescherming. De keuze voor een goede helm die het beste bij jouw rijgedrag past, is dan ook erg belangrijk. Voor veel motorrijders is het daarnaast een persoonlijke keuze, vanwege het design, het merk en de uitstraling. Een systeemhelm heeft in principe dezelfde uitstraling als een integraalhelm, behalve dat het kinstuk omhoog geklapt kan worden.

Eigenschappen Systeemhelm

Systeemhelmen worden vooral gedragen door tour rijders. Ze hebben een opklapbaar kinstuk. Dit is een voordeel voor brildragers, omdat de bril makkelijker op en af gezet kan worden dan bij een integraalhelm. Het opklapbare kinstuk maakt het ook mogelijk de helm bij lage snelheden als jethelm te gebruiken. Tevens is het gemakkelijker te communiceren tijdens een stop. Deze kwaliteiten maken de systeemhelm een veelzijdige helm. Doordat een systeemhelm niet uit een geheel bestaat kan deze zwakker zijn dan een integraalhelm. Daarom zijn er verschillende innovatieve technieken ontwikkelt om de helm zo sterk mogelijk te maken en het verschil zo klein mogelijk te houden. 

Is een systeemhelm geschikt voor jou?

Een systeemhelm is zeer geschikt voor tour rijders vanwege de veelzijdige opties. Je kunt gemakkelijk je bril op en af zetten, met elkaar communiceren tijdens een stop zonder je helm af te doen en bij lage snelheden de helm als jethelm gebruiken voor extra verkoeling op warme dagen. Door deze vele voordelen is de helm eigenlijk geschikt voor iedere motorrijder. Ga jij graag veilig de weg op met een veelzijdige helm? Dan is een systeemhelm geschikt voor jou.

 

  • Geen producten gevonden
Orders boven €75 Gratis Verzenden!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »