Supersprox

Supersprox

Het bedrijf Supersprox werd in 1959 opgericht in Wales, VK. Supersprox zijn echte wereldleiders in de productie van hoogwaardige motorfietstandwielen. Een leverancier en technische partner voor vele motorproducenten, KTM Austria, Husqvarna Austria, Honda HRC Japan en Yamaha Japan. Met een lange traditie van expertise op motorgebied. Het bedrijf levert sinds 1959 kwaliteitsracetandwielen. Opgericht door Roger Maughfling, een gepassioneerd liefhebber en dol op alles wat met motoren, maar vooral met motorfietsen te maken heeft. Hij opende een motorreparatiewerkplaats in Midden-Wales, Groot-Brittannië, waar hij vele uren werkte en zelfs sliep. In die tijd moesten pioniers in de industrie hun eigen onderdelen kunnen produceren. Het was niet veel jaren na de Tweede Oorlog en er bestond nog steeds een rantsoenering van onderdelen in Groot-Brittannië. Roger miste vaak onderdelen en vooral tandwielen voor de fietsen in de winkel. De behoefte maakte plaats voor de oplossing en de eerste ruwe tandwielen werden uitgezet voor dankbare klanten. Naarmate het bedrijf groeide, vond Supersrpox zijn plek op de markt. Uiteindelijk veranderde de motorreparatiewerkplaats in een kleine tandwielproductie, waarbij Roger dag en nacht aan het bedenken en creëren was. Na verloop van tijd sloten meer mensen zich aan bij het groeiende bedrijf omdat de markt om onderdelen van hogere kwaliteit vroeg. In 1975 had het bedrijf zijn eigen productnaam (Supersprox) en was het te vinden op fietsen die uit Husqvarna Zweden en Maico Duitsland rolden. Werken met Triumph en Norton in Groot-Brittannië. Deze filosofie van hard werken en toewijding aan detail is doorgegeven aan de huidige leider van het bedrijf DJ Maughfling, de zoon van de oprichter.

Supersprox is ongetwijfeld de grootste producent van motortandwielen in Europa, maar onze passie blijft bij de productie van de technische tandwielen, zoals de Supersprox-stealth. Een product dat we hebben uitgevonden, ontwikkeld en gepatenteerd door het bedrijf. Dit is een product dat technisch zeer geavanceerd is en een echte vooruitgang in de tandwieltechnologie vertegenwoordigt. Het bedrijf blijft ideeën ontwikkelen en bevorderen, in samenwerking met fabrieksraceteams van KTM AG, Honda HRC en Yamaha. Onze producten werden gemonteerd op de motorfietsen van 6 wereldkampioenen in 2014 en 7 wereldkampioenen in 2015.

Supersprox was de oorspronkelijke uitvinder van het hybride tandwiel in 1999. Wij waren de eersten die staal voor de tanden en aluminium voor het midden gebruikten. Het creëren van een nieuwe marktsector voor ultrahoge prestaties. Wij hebben een zeer modern en technisch productieproces ontwikkeld, dat flexibiliteit biedt voor de kleine batches. Hierdoor kunnen wij voor vrijwel iedere motorfiets een ruim assortiment creëren. Ons team concentreert al hun werkenergie op elk aspect van de productie van tandwielen en verbetert voortdurend de ontwerpen en technieken, om betere en duurzamere tandwielen aan te bieden. Ons werk met de Japanse en Europese motorfietsproducenten heeft bijgedragen aan het definiëren van een nauwgezette focus op details. Supersprox is de enige fabrikant van massaproductie tandwielen, met een toegewijd team dat op maat gemaakte tandwielen produceert. Wij kunnen alle gewenste tandwielen in één stuk maken.

Bij de races. Roger Maughfling en zijn zoon DJ Maughfling in 1983 tijdens een motorcross. DJ begon met paardrijden toen hij 6 was en houdt nog steeds van fietsen.

In 2007 opende Supersprox Supersprox Inc (Riverside, Californië). Dit bedrijf is volledig eigendom van ons en heeft één doel: het introduceren van de Supersprox-stealth serie bij liefhebbers in Amerika. Het is 50 jaar geleden dat Supersrpox naar de VS werd geleverd, gemonteerd op nieuwe motorfietsen van Husqvarna en als standaarduitrusting werd gebruikt. Rijders als Malcolm Smith en Steve McQueen gebruikten destijds waarschijnlijk Supersprox-producten op hun nieuwe fietsen. Supersrpox werkt tot op de dag van vandaag nog steeds samen met Husqvarna als hoofdleverancier.

  • Geen producten gevonden
Orders boven €150 Gratis Verzenden!