Arai

Arai

Wat is de belangrijkste functie van een helm? Velen geloven dat het bedoeld is om impactenergie te absorberen, wat begrijpelijk is gezien het feit dat de al lang bestaande focus van helmnormen impactabsorptie is. Hoewel het zeker belangrijk is, mag de aandacht niet alleen beperkt blijven tot het opvangen van de impact.

In officiële normen zijn de kracht, hoek en impactpositie van de testimpactkrachten duidelijk gedefinieerd en gespecificeerd. Maar deze effecten vinden plaats onder gecontroleerde laboratoriumomstandigheden en worden beperkt door de maatbeperkingen van het functionele helmontwerp.

Wat als een helm in de echte wereld te maken krijgt met ernstige schokken? Zelfs helmen die voldoen aan de hoogste normen voor schokabsorptie ter wereld, hebben grenzen. Om deze limieten te helpen overwinnen, moet een andere helmfunctie samenwerken met deze schokabsorberende eigenschappen.

We hebben het over het vermogen van een helm om over obstakels heen te kijken en over oneffen oppervlakken te glijden, om de kans om door obstakels te worden gegrepen te minimaliseren. We noemen dit attribuut ‘wegkijken’

  • Geen producten gevonden
Orders boven €150 Gratis Verzenden!